lauantai 2. toukokuuta 2015

Vapun viettoa

Ihana saunan jälkeinen rentous ja rauha. Ramon Vargas laulaa; ei kuitenkaan Händeliä, vaan Bizet´n Helmenkalastajia.
Vappua on vietetty rauhasasti ilman isompia säpinöitä. Ei vanha enää jaksa juhlia, ja vappuna juhlivat vain amatöörit ja teekkarit, emmekä kuulu kumpaankaan ryhmään. Sen sijaan on vietetty mukavia hetkiä pihatöiden parissa. Ennustuksista huolimatta vappuviikonlopun sää on ollut aivan sopiva ja mukavan lämmin.
Kova tuuli on riepotellut irto-oksia ympäri pihaa. Kotipihamme männyt ovat siivottomia seuralaisia. Ne varistavat  oksia, neulasia, käpyjä ja lopuksi hillittömät määrät siitepölyä. No, piha- ja puutarhahommissa  pitää muistaa käyttää järkeä. Keväisin mielen valtaava siivousinto   on pidettävä kurissa!
Talven sisätiloissa viettäneet pelargonit pääsivät tänään ulos orangeriehen. Monissa on jo nuput. Uusi luonnonmukainen  pelargonilannoite osoittautui tosi hyväksi. Sisätiloissa se on tosi tymäkän hajuista; odööri on lähinnä navettamainen. Mutta teho on loistava.
Pihallamme on kolme kappaletta sinivuokkoja. Joka kevät ne jaksavat ponnistaa roudasta ja tehdä ainakin yhden kukan. Kovin ovat vaatimattomia etelään verrattuna, mutta sitäkin ihanampia.

Kevään ensimmäinen sinivuokko  

Myyrät eivät syöneet ihan kaikkia krookuksia.  
Lumikellot; kevään ensimmäiset kukkijat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valoa ja väriä

Mittarissa kahdeksantoista astetta pakkasta. pihalla toista metriä lunta, eikä maaliskuu ole vielä maata näyttänyt. Odottelen pakka...