Matematiikkaa ja rasvanpolttoa



Komeita kuusenkantoja vai mitä? Muutamat viime päivät on rouva saanut rahdata kuusenjuurakoita ja muuta metsäsälää meidän 'rotkoon' eli suohon, joka on naapurin ja meidän tontin välissä. Naapurin Setti nauttii tuosta vetisestä sääskipesästä, koska se on sammakoille hyvä paikka. Onhan se, mutta myös miljardille sääskelle. Tässä viime kesästä alkaen on kaadettu tsiljoona puuta- no ei tsiljoonaa, mutta kymmenittäin kuitenkin. Oksat on frouva kasannut muutaman kuution kasoiksi- ainakin siltä on tuntunut- ja sitten silppurilla päreiksi.  Ja silppu kottikärryillä rotkoon. Kannot myös samaan rotkoon, joka pikku hiljaa on entinen rotko. On myös ilmastoteko! Ei ole poltettu oksia.
Nuo kuvassa olevat kannot eivät kyllä naisvoimin liikahda. Jätetään koristeiksi tai sitten sahaan pokasahalla vähän pienemmäksi ja roudaan maantäytöksi.

Huomiovärit olla pitää, että erottuu sumussa. Oikeaoppisesti pitäisi kyllä olla suojalasit käytössä varmaankin- silmälasit kun eivät ole suojalasit.

Pehtoori on työstänyt styroksi- finnfoam-asennuksia. Hänen päiviään on sulostuttanut haarapääskypariskunta, joka suunnittelee pesän rakennusta vanhaan mökkiin. Pehtoorin kertoman mukaan herra pääsky esittelee eri seinien mahdollisia pesäpaikkoja rouvalleen. Eivät välitä mitään, vaikka pehtoori ryskää puukkosahan ja putkipihtien kanssa. Laulavat niin kovaa, että laulu voittaa radion äänenkin.
Ehtivät pesiä ennenkuin katto villoitetaan!
Kuvat ovat vähän epätarkkoja, mutta söpöjä.

Piti kerrata matematiikkaakin. Miten se laskettiinkaan se  ympyrän ala? Pii x r2?
Eli matematiikan kertaus johtuu tästä: meillehän tehtiin 230 metrinen maalämpökaivo. Kaivon porauksessa syntyy kivituhkaa, joka puhalletaan "jonnekin". Eli metsään. Piti huvikseen laskea paljonko kivituhkaa metsässä on . Laskutoimitus tuotti tulokseksi 1,7 m3. Kivituhka on käytännöllistä tienparannusainetta. Sen ikävin puoli on paino. Varsinkin kun kivituhka on talven vettynyt lumen alla.
Kottikärrylliseen kun lapioi kolmisenkymmentä litraa tuhkaa, niin sen juuri ja juuri jaksaa -siis allekirjoittanut- kuskata paikasta A paikkaan B, jossa se lapioidaan kottikärrystä - kun ei jaksa kaataa kottikärryjä. Laskutoimituksen mukaan 71 kärryllistä kun kuskaa, niin suurin piirtein on kivituhkakasa selätetty. Päivän saldo on 18 kärryllistä. Enempää ei jaksanut. Ja rasva palaa, toivottavasti!

Totuuden nimessä osa tuhkasta jää metsään. On kuin asvalttia tuo!


Metsätähdet kukkivat jo, ja pian kielotkin ovat kukassa. Viikossa tuli lehti puuhun, ja nyt jo hirvittää,  miten nopeasti kesä vilahtaa ohi.

Mustikankukkia on valtavasti. 

Tämä on ruusujuurta, josta valmistetaan ihmeainetta,  joka auttaa kaikkeen! Kuusenkerkkiä, koivunlehtiä ja horsmia napsitaan päivittäin. Erityisesti kuusenkerkät ovat piristäviä- tai ainakin tuntuu siltä!
Työmaaltahan tämä vielä kauan näyttää.  Tuo ruskea mökkeröinen on se "hotelli Humina", meidän nykyinen asuinsijamme, joka pitää purkaa, kun rakennusneliöt eivät riitä. Emme kuitenkaan muuta veneen alle, joten Huminan purku ajoittunee loppukesään tai alkusyksyyn.

Siirrettiin nuo takaseinällä näkyvät verkot yksitellen lattialle, ja ihan pieni hasardi sattui niitä kantaessa. Onneksi selvittiin vähin vammoin. Monta kertaa on tullut vastaan omien voimien riittämättömyys- ei patis vaan riitä...

Ollaan kumminkin torikaffellekin ehditty. Kerran...

Tässä on käärmeenpesä. Tänä vuonna on nähty jo kuusi kyykäärmettä. Yksi yritti varastoon, muut pihalla matelivat. Jostain syystä käärmeitä näkyy nykyään. Ennen niitä ei ollut- tai ei ainakaan nähty.
Raksakuulumisiin!



Kommentit

Suositut tekstit