TALVISIA RIEMUJA

Kunnon aamupala on raksahommissa tärkeä. Päivän suositellut kasviskouralliset uppoavat kuin huomaamatta pehtoorillekin- ei hän kehtaa olla syömättä, kun lautaselle valmiiksi asetellaan. 

Meidän mökkiraksa etenee hiljalleen. Hirsirakentajatkin toipuivat koronasta ja muista taudeista ja pääsivät paikalle.  Parissa päivässä nousivat seinät. Sitten olikin viikon tauko- talviloma- ja tällä viikolla homma jatkuu.

Ihan mukavasti tulee valoa mökkiin, kun ei kattoa ole vielä ollenkaan. Ja ovathan nuo ikkuna-aukotkin kohtuullisen kokoiset.

Kaikenlaista oppii kantapään kautta . Tietää sitten ensi kerralla, että kannattaa suojata sokkeli pressulla talven tuloa varten ellei  halua käyttää viikkoa sokkelin putsaukseen jäästä ja lumesta.
Toinen kiva vinkki aivan ilmaiseksi:
hyvissä ajoin hankitut raudoitusverkot- siis betonin sisään  laitettavat - kannattaa varastoida pystyasentoon vaikkapa kuusen kylkeen .  Me viksut laitettiin verkot lappeelleen  kasvimaalle ja pressu päälle. Joo. Muutama hikipisara irtosi kun lapioitiin puolitoistametrinen  kinos verkkojen päältä. Tietysti nämä pöllöntyöt ovat rehtiä arkiliikuntaa, mutta välillä oma pöljyys kyllä ärsyttää.

Tämäkin ennakointi meni vähän pieleen. Eli kattotuolit nostettiin valmiiksi katolle- on sitten helppo siitä ne asetella paikoilleen. Joo, muuten kyllä hyvä,  mutta ei sittenkään. Tuolit pitää nostaa vielä alas - muuten ei ristimittojen ottaminen onnistu. Nyt onkin hakusessa pari kolme raavasta miestä kattotuoleja alas hilaamaan.
Pehtoori paukutteli huonolla- älä osta toiseksi kalleinta vaan kallein- taltalla ja pokasahalla vanhan mökin hirsiin kolmentoista kattotuolin asemat, kolot tai mikä lieneekään oikea nimi. Vanha mökki on vinkkurainen, ts.nurkat eri korkeudella joten melkoista mittaamista sai pehtoori harrastaa että kattotuolien paikat tulivat vaateriin. Respect.

Kattotuolit tässä menossa paikoilleen. Ikkunat on nostettu mökkiin sisään ja ne lumihangesta kaivetut verkotkin on nostettu mökkiin sisälle.

Vietettiin oikein kaupunkilaissunnuntai ja käytiin OulunTaidemuseossa ihailemassa Kirsi Kaulasen upeaa näyttelyä, jossa oli silmän- ja korvanruokaa.  Laserleikatusta teräksestä taiteilija luo ihmemaailmoja.

Taide-elämyksen jälkeen nautittiin intialaista ruokaa takuuvarmassa vakiopaikassa.
Ihan tuntui olo ihmeelliseltä kun oli sonnustautunut raksavaatteiden sijaan vähän siistimpiin vermeisiin.

Tässäpä avaran luonnon ihmeitä.  Maitotonkkaan syksyllä koristeeksi nostettu käpykuusi on nyt kävytön.  Herra tai rouva orava on nauttinut kävyt huomattavan siististi. Sievä kasa kuoria vain on jäljellä.

Raksahommat etenevät hiljalleen. Hirsiheput asentavat uuden mökin  katon pelteineen , ikkunat ja ovet paikoilleen. Vanhan mökin rakennus jatkuu siinä sivussa ja ensi viikolla saapuvat Kari ja Outi työmaalle kaukaa etelästä meren ääreltä.
Heidän yksiönsä odottaa tässä huippupaikalla joen rannalla.  Pikkuisen pitää tehdä lumitöitä , että pääsee vaunulle. Ei paljoa!

Kommentit

Suositut tekstit