Sokkeli, sukellusvene ja donitsi

Parin viikon aikana on mökkityömaalla Koskenpauhussa edistytty huimaavasti, ja alkaa näyttää siltä, että pohja- ja perustustyöt saadaan valmiiksi ennen talven tuloa. Lattiavalu voi kyllä jäädä kevääseen, kun säiden haltija lupailee pakkasia. Lattialämmitysputkia ei kuulemma pysty pakkaskelillä asentamaan. Että niin- niin kuin asiasta mittään muka tietäisin, mutta oon kysynyt! 
 Tässä on menossa sukellusveneen ja donitsin asennus. Ei voi kuin ihailla taitavia ammattilaisia; erityisesti kaivinkonekuski oli käsittämättömän hyvä! Pohjat vaaterissa ihan vain silmällä katsottuna!
Ensin siis kaivettiin kuoppa, josta löytyi runsaasti isoja kiviä. Ei mikään yllätys, sillä kivimoreeniahan tämä maa on. Onneksi ei kauha hajonnut kuten kaivonrenkaiden asennuksessa . 
Tässä sukellusvene saapumassa kohteeseen. Oikeasti kyseessä on Bio-Bertta,  harmaan veden puhdistaja, joka ei tarvitse kemikaaleja puhdistukseen, vaan hapettaa harmaat vedet. Sen vieressä kököttää donitsi eli vessavesikaivo.
Nämä ankkuroitiin paikalleen sepelillä, hiekalla ja ankkurointikankaalla .
Kesäisin meillä kyllä käytetään ulkohuussia edelleen...
Sokkelintekijät saapuivat maanantaina ja lähtivät keskiviikkona. Taitavia työmiehiä ja kaiken lisäksi leppoisia ja mukavia! Voimme luvan kanssa suositella  Perustus Lehtola Oy:tä.

Tässä valumuotteja kohta paikoillaan. Hirviän pitkällä putkella syötettiin betoni muotteihin. Massaa meni kolmetoista kuutiota eli parin betoniautollisen verran. Kapealla mökkitiellä betoniauton peruutus sujui mainiosti siltä punatukkaiselta naiskuskiltakin. Kannatan sataprosenttisesti tasa-arvoa, mutta piti vain mainita tuo nainen betoniauton ratissa.

Valo-olosuhteet ovat kovin hämärät, kun aurinkoa ei näin marraskuussa juurikaan näy.

Terassipylväätkin ovat melko jöötejä.
Valmis on sokkeli! Alla tj. puhelimessa, keskellä pehtoori ja oikealla toinen mestari. Ehdittiin kalavaleitakin kertoa kaffetauolla.
Sillä välin kun sokkelintekijät ahersivat omalla työmaallaan oli pehtoorilla ja rouvalla vaihteeksi puusavottaa.
Meille piti alunperin tulla vesikiertoinen puuhella lämmityksen sydämeksi, mutta sitten päädyttiin kumminkin maalämpöön. Vesi- ja maalämpökaivon etäisyyden on oltava vähintään 40 metriä,  joten maalämpökaivo pitää porata metsään,  jonne ei tietenkään mitään tietä ole olemassa.  Vielä...
Tässä on tämmöinen kiva aukko , johon pitäisi tie tehdä. Onneksi tässä oli tosi isoja-20 metrisiä - kuusia vain muutama ja loput puut nuoria ja suhteellisen pieniä. Tämäkin oli vähän ylimääräinen homma. Polttopuita meillä  on varmaan kymmeneksi vuodeksi ainakin,  ja vielä jäi vähän metsää pystyynkin.


Melko lohduttoman näköinen on tämä mökkityömaa maakasoineen. Seuraava operaatio on pohjaan hiekkatäyttö . 
Välillä käydään lähileipomossa  hernerokalla!

Kommentit

Suositut tekstit