Pakkanen paukkuu, lunta sataa, hiekka jäätyy ja putkimies kannoillaan kääntyy

Nytpä ollaan päästy vesisateista lumisateisiin ja pakkaskeliin! Pehtoorille ja rouvalle olisi kyllä plussakeli välttänyt, mutta on vain otettava vastaan, mitä säiden haltija päättää. 
Mökkityömaalla tapahtuu rivakasti. Saatiin töihin Kari , joka muurasi saunarakennuksen sokkeliin vielä pari kerrosta lecaharkkoja-ja Outi. Harkkojen hankkiminen oli vähän työlästä, kun parissakaan rautakaupassa ei  harkkoja ollut, vaan niitä olisi pitänyt tilata harkkotehtaalta, mikä olisi tullut tosi kalliiksi. Onneksi oikeasta rautakaupasta löytyi harkkoja. Palvelu oli rivakkaa eikä muistuttanut legendaarista Speden sketsiä ollenkaan . Oikea rautakauppa= ei kaiken maailman sisustushärpäkkeitä,  vaan rehtiä rakennustavaraa. Kyllä tykkään sisustushärpäkkeistä, mutta siltikin rautakauppa on rautakauppa! 
 
Muurari-Kari työnsä ääressä . Kreivin aikaan tuo muuraus tapahtui, sillä parin päivän päästä tuli viidentoista asteen pakkanen .
Raksahommissa tulee nälkä. Kahvitaukoja pidetään tiuhaan ja kaffenkeitosta vastaa ylipäällyshenkilö Outi, joka huolehtii myös siitä, että ruokatunti pidetään ajallaan jotta ehditään paikalliseen leipomoon keitolle. Ehdottomasti parasta keittoa on hernekeitto,  jota uppoaa parikin lautasellista kevyesti!
No. Herrat kävivät hankkimassa kääntöpöytäsahan eli-sirkkelin . Sitten huomattiin, että pellavarivettä tarvitaan hirsien väliin. Ei kun kaupoille,  ja tällä kertaa asioille lähtivät rouvat . Sieltä oikeasta rautakaupasta sitä löytyi ystävällisen trukkikuskin avustuksella kaksi ison isoa säkkiä. No, meillähän on tilava peräkontti,  joten ei hätää, sinne vain. Paitsi että se sirkkeli oli peräkontissa...  No, pellavat saatiin tungettua takapenkille. Rautakaupasta vaan ei meinattu päästä pois, kun yritettiin sitkeästi naputella koodia väärään lukulaitteeseen.. Blondit asialla!
Kauniita maisemia ehtii ihailla hetken aamupuurolle mennessä. Meillä on luksusolot, kun päästään valmille aamupuurolle Outin ja Karin hienoon residenssiin , asuntovaunuun. 

Sirkkelinasentajat työnsä ääressä.  Ensimmäinen hirsikerta on jo paikoillaan.

Pakkanen paukkuu.  Haaveena oli , että saataisiin viemärit ja kylmävesiputket  laitettua ennen talvea. Siksipä pehtoorskalla oli tehtävänä peittää rakennusten pohjat kymmenen sentin styrokskeroksella , minkä olisi pitänyt estää hiekan jäätyminen . Vaan kuinkas sitten kävikään?  Putkimies saapui paikalle. Kolattiin ensin kymmenen senttiä lunta pois perustuksista; sitten styroksit pois ja ei kun kaivamaan! Haaveeksi jäi kaivaminen. Todettiin, että jäässä on hiekka. Tuumailtiin.  Päätettiin jättää putkityöt myöhemmin -sitten kun mökit paikoillaan- tehtäväksi. Nytpä ei tarvitse huolehtia siitäkään, miten lattiaeristeet kestäisivät pystytysporukan ja telineet. Selvennykseksi: jos viemärit olisi vedetty, olisi lattiaeristeet ja betoniverkko pitänyt laittaa paikoilleen.Toim.huom... Olen edennyt purkamishommista rakennuspuolelle!Olen asentanut salaojaputkia ja -kaivoja, laittanut routaeristeitä mökin ympärille ja tasoittanut hiekkapetiä laserin avulla. Puhumattakaan  lattiastyroksien ees taas-roudaamisesta yms pikkuhommasta. 
 Minulla on rautakaupan asiakaskortti- pehtoorilla kans- ja hirviän iso laina! 
Saunamökki nousee keinovalossa,  kun hämärä tulee jo kolmen jälkeen. 

Rakennustyömaalla on kaunista!

Kuura on kuorruttanut puut  näin kauniiksi.

Käytiin välillä kaupungissa peseytymässä ja kulttuuria harrastamassa; konsertissa, Lumo-festareilla ja Vilho Lampi-näyttelyssä.
J-P Metsävainion upeita tähtisumukuvia  heijastettiin Oulun Tuomiokirkon holveihin samalla kun Voces-oktetti esiintyi.

Tänään näytti maisema tältä.
Huomenna jatketaan saunan pystytystä.
Tämän päivän  pehtoori vietti hirsiä kantaen. Allekirjoittanut putsasi sokkeleita ja siirteli routaeristeitä paikasta A paikkaan B. Tyhmyydestä sakotetaan eli: kunpa olisi tajunnut että sokkelin päälle jäänyt hiekka jämähtää umpijäähän eikä irtoa millään. Vissiin lämpöpuhallin pitää ottaa avuksi että saa sokkelin putsatuksi. Uusi mökki saapuu viikolla 6 eli lumitöitä on tiedossa. Uuden mökin pohja on pidettävä mahdollisimman lumettomana.  Esitänkin  kainon toiveen yläkertaan: mahdollisimman vähän lumisadetta  joulu-tammi- ja helmikuussa tänne Pirtinpolulle, kiitos!

Adventin aika alkaa! Tämä sydän on puuseen ikkuna. Kaunista on!

Kommentit

Suositut tekstit