Tuli talvi, tuli lupa, kohta on valmiina koko tupa...

Tulihan se rakennuslupa lopultakin! Ei mennyt kuin neljä kuukautta ja muutama päivä päälle. Mutta monet oli mutkat matkassa. Kaikkinensa lupaprosessiin on uponnut kaupungille  melkein viisi tuhatta euroa. Kun lisätään maaperätutkimukset ja suunnittelijoille maksetut korvaukset lähestytään kymppitonnia.
No, nythän se rahanmeno vasta toden teolla alkaa , ja etukäteisarvio kustannuksista taitaa olla aivan liian optimistinen,  vaikkei omalle työlle laskisikaan mitään hintaa.
Varmaan ollaan joitakin tuhansia säästetty kun ollaan itse purettu vanha mökki ja kaadettu kaikki about nelisenkymmentä puuta. Mukavaa on puuhastella, jos sattuu tykkäämään puuhastelusta.
Tuli vain tuo turkasen talvi liian aikaisin. 

Pehtoori pyörittelee lämpökanaalikiekkoa.

Tämä ihmehärveli on maaperän tutkimuslaite. Senhän tiesimme tutkimattakin, että soramoreenia on maaperä. Ei uponnut pora. Ei. Kiviä on. Kiitos ja 500 euroa. Päästiin kohtuullisen halvalla maaperätutkimuksen kustannuksissa.Toinen firma tarjosi samaa tutkimusta  a' 1260 euroa.

Routaeristeitä odottamassa asennusta. 
Pohjatöitä tehdään ja tarkoitus olisi päästä perustusten tekoon viikon kuluttua.

Sauna-talousrakennuksen pohja on hyvällä mallilla. Salaojat on laitettu, lämpökanaali, viemäriputket ja vesijohto paikoillaan. Töisevää on salaojaputkienkin laitto. Ja yritähän saada vesijohtoputkea suojaputken sisään . Ei riitä rouvan patikset. Onneksi pehtoorilla riittää voimat. 
Turkanen!  Lämmitysratkaisut  päätettiin viime tingassa  vääntää uudelle mallille.  Alunperin suunnitelmissa oli vesikiertopuuhella ja vesikiertoinen lattialämmitys. Mutta kun ruvettiin ynnäämään kustannuksia  , sekä todettiin, että aika monimutkainen ja paljon viitseliäisyyttä vaativa on keskyslämmityspuuhellasysteemi niin päädyttiinkin sitten maalämpöön, joka ei loppupeleissä kovinkaan paljon kalliimpi ole.
Paitsi että on tietysti kalliimpi, mutta tulevaisuutta ajatellen helpompi ja huolettomampi käyttää. Huoh.
Välillä on pehtoorskalla pää ihan sekaisin.
Mikä on antura ja mikä on sokkeli, entäs lattiavalu? Mitä mihinkin? Routaeristeet ja lattiastyroksit, finnfoamit, salaojaputket, sadevesiviemärit ja -kaivot, viemäriputket, vesijohdot ja suojaputket, maalämpöputket, lämpökanaali,  sähkövetojen suojat ja ja ja...
Onneksi hoksattiin hankkia talvityövaatteet ! Pohjoistuuli puhalteli tänään ihan luihin ja ytimiin.

Hattivattisienetkin ovat nousseet!

Ehdittiin pyörähtää Oulun Taidemuseossa Supernatural-näyttelyssä ja parissa konsertissa Tulindberg-viikoilla viime viikonloppuna. Aika pelottavaa tulevaisuudenkuvaa tarjosi tuo Supernatural.
Oma kortemme kekoon hiilinieluasioissa on mökkirempassakin kannettu. Satoja kiloja kaadettujen puiden oksia on frouva raijannut notkoon. Eivät menneet savuna ilmaan. Päälle sitten mökin perustuksista kaivettu maa . 
Kaikki mahdollinen on pyritty kierrättämään katto- ja lattiapaneleista savupiipputiiliskiviin.

Vessakin siirtyi nätisti kaivinkoneella uuteen paikkaan. Vaikka sisävessa on uuteen mökkiin tulossa, niin puuceestä eli kompostikäymälästä ei luovuta!

Piti testata omatekoinen Tarte Tatin. Oli suurin piirtein yhtä hyvää kuin erään saksalaisketjun torttu...
On perjantai-ilta ja pehtoorskalle koittaa huomenna Siikajoen keikka, ja pehtoori jää työmaalle virittelemään sähkövetoja. Palsternakat ja kyssä- ja lehtikaalit ovat vielä pellossa. Ainakin kaalit pitää hakea pois, mutta palsternakka ehkä jää maahan talveksi. Eikä tänä syksynä ehditty laittaa valkosipuleita maahan eikä muitakaan syyskylvöjä tehdä. No  ei mopolla mahottomia!

Kommentit

  1. Mielenkiintoista lukea muiden projekteista. Voin samaistua siihen, että välillä termit ovat erittäin vieraita ja on lopulta aivan hämillään. Meillä on hakusessa työmaapalvelu, jotta päästäisiin vihdoin alkuun. Toivottavasti teillä on projekti edennyt hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Pohjatöitä tehdään; kaivurikin hajosi, mutta on taas hitsattu kuntoon.

      Poista
    2. Meidän alueellamme asennetaan uusia internetkaapeleita, jotta kaikki saisivat nopeat yhteydet. Kun näit rakennustyömaasi edistyvän, voin kuvitella sen, koska katsoessani ulos ikkunasta, näen myös rakennustyömaan. Suuntaporausta on tavallaan tyydyttävää katsoa. Luulen, että aivoni kuormittuisivat liikaa, jos minun pitäisi rakentaa jotain yhtä monimutkaista, kuten sinä. Joten kiitos, että jaoit edistymisesi kanssamme. https://www.maarakennus-jussila.fi/suuntaporaus

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit