Epäuskon hetkiä, unettomuutta ja ahdistusta

Happolääkkeet piti hakea, kun mahaa korventaa. Aamuyöstä katkeaa uni , ja alkaa ahdistaa. Ollaan jo lokakuussa, eikä meillä vieläkään ole rakennuslupaa.
Virkamiehiin ei ole luottamista. Mökkiä ei saakaan rakentaa entisen mökin paikalle, vaan se pitää tehdä metsään, 30 metrin päähän rannasta.  Että näin.  Vaikka ennakkokyselyssä luvattiin, että vanhan paikalle voi tehdä Ja kaikki olemassa olevat rakennukset pitää purkaa. Siispä uusi lupahakukierros, joka nyt on meneillään.
No. Ruvettiin sitten kaatamaan metsää, kolmisenkymmentä isoa kuusta ja mäntyä. Paikallissahuri kävi hakemassa yhden kuorman. Loput on pinottu metsään. Havut roudattiin tontin rajalla olevaan notkoon.
Piti siirtää myös muutama halkopino. Kaikkiaan semmoiset 14 kuutiota. Oli siinä pehtoorskalla roudaamista.
Saadaan lautatavaraa oman metsän puista.
Tänne paikkeille nousseet (?) mökki.  Kiviaita pitää purkaa ja sähkötolppakin jää mökin alle. Myös huussit- uusi ja vanha- pitää siirtää.
Tässä vanha huussi, jota ei ole raaskittu purkaa, kun  huussin seinätkin on paneloitu koivuparketilla. Meidän alkuperäinen mökinrakentajamme, Ipe  on kierrättänyt kaiken mahdollisen jo ennen kuin kierrätys tuli muotiin. Huussin sisäseinäparketit on kierrätetty kaupunkikodista, jossa vaihdettiin vanhan tilalle uusi parketti.

Syksyn väriloistoa oli vielä vähän jäljellä.

IHMEELLISIÄ TARJOUKSIA
Mökkiin on tulossa kaksoisviemäröinti eli harmaat vedet menevät biopuhdistajan kautta , ja vessavedet umpisäiliöön. Ei kun tarjouksia pyytämään.
Ensimmäinen firma arveli systeemin kustantavan yli kymppitonnin. Saatiin tarjous, jonka loppusumma oli pikkuista vajaa 13000 euroa. Työn osuus 3000 euroa. No. Pyydettiin toiselta firmalta tarjous- oltiin naapureilta sattumalta kuultu tästä yrittäjästä - ja samansisältöinen tarjous vähän yli 6000 euroa, ja työn osuus about viisisataa.
Että näin meitä jymäytetään. Onneksi lähdin googlailemaan jätevesisäiliöiden ja biopuhdistajien hintoja , ja selvisi,  että eka firma oli lisännyt vermeisiin lähes 100 prosenttia hintaa.
Arvaatte varmaan, kumpi tarjous hyväksyttiin!
Käytiin välillä Vaasassa veljentyttären häissä. Tässä häälahjaksi nuorelle parille kutomani Puun vuosi- villapaidat.

JÄNNITYSTÄ
Tätä kirjoittaessani on keskiviikko. Rakennusluvan käsittely on huomenna eli torstaina ja -jos Luoja suo- saadaan vihdoinkin se rakennuslupa.
Meidän timpuri-rakennusinssi frouvineen kävi tuomassa työmaa-asunnon. Näkymät ihan hulppeat tästä haussista.
Eipä muuta kuin odottelua!

Kommentit

  1. Kiitos perusteellisesta raportista. Onpä hyvä tietää, että viemäröinnin hinnoissa voi olla noin paljon eroa. Meillä ei ole mökkiremppa, vaan omakotitalon perusteellinen saneeraus. Joudumme kuitenkin rakentamaan koko käyttövesijärjestelmän ja lämityksenkin uusiksi. Nyt tiedän, että on pyydettävä vähintään kahdet tarjoukset, mieluummin kolmet.
    https://www.lvikoivu.fi/lvi-rakennuspalvelut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Pirkko . Kyllä, useammat tarjoukset kannattaa pyytää; sen on tässä raksahommassa oppinut. Meille parhaimmat tarjoukset ovat tehneet lähialueen pienyrittäjät. Onnea remonttiin!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit