Odottavan aika on pitkä

Jippii! Oulun pojat selviytyivät kuudenneksi eilisissä euroviisuissa! Mahtavaa! Pitihän niitä viisuja katsoa ja ilta venähti pitkälle aamuyöhön. Tämä sunnuntai onkin mennyt ihan löhötessä. Ei kyllä tee mieli ulkotöihinkään, kun vettä sataa, tuulee pohjoisesta, ja lämpötila on hädin tuskin viisi astetta.  Suomi oli hetken ykkösenäkin!
Viime viikko puuhailtiin mökillä yleisiä kevättöitä aina sateiden välissä. Silppusin muutamia hevosenkokoisia oksakasoja ja kuskasin ahkiolla oksasilpun meidän notkoomme.
Kevät ei oikein etene kun on niin kylmää. Nokkoset kyllä kasvavat ja muutamia nokkos-lipstikkakeittoja on nautittu. Pehtoori ehtikin jo aloittaa kuivatuskauden nokkosilla .
Hirsitalofirmoista ei kuulu pihaustakaan. Ilmeisesti vienti vetää , ja tällainen pieni mökkiprojekti ei ilmeisesti ole kovin kiinnostava. Tai? Onko vain niin mahdoton mökkibuumi menossa, että viikkotolkulla saa odottaa tarjouksia?
Joka paikasta on kyllä varoitettu, että puun hinta on ennätyskorkealla ja nousussa koko ajan.  No; huono ajoitus meillä. 
Tämä yhdeksän neliön rakennusaikainen asunto on tiiviisti ja tehokkaasti kalustettu. Tässä on kaikki mitä tarvitaan; keittolevy, jääkaappi, mikrokin . Ja hyvät sängyt ja lämmitys. Tässä vietetään tuleva kesä ja syksy ja talvikin.
Edelleenkin suunnitelmat ovat "vaiheessa".
Uusi rakennesuunnittelija kävi paikalla ja totesi , että mökin kolme nurkkaa on painunut ja sokkeli tullut tiensä päähän. Ikää sokkelilla on kuutisenkymmentä vuotta.
Näyttää siltä, että  mökin siirto Hiiabilla syrjään ja uuden perustuksen teko ovat edessä .
Ja mitä sitten?  Ei ole vielä varmaa tietoa muuta kuin että purkamishommat aloitetaan. 
Mökkitien mutkien oikaisu joutuu vielä odottamaan kuivempia kelejä. Tiekunnan kokous pitäisi pitää. Saas nähdä, mitä mieltä muut osakkaat ovat tien korjaamisesta. Se on kuitenkin pakko tehdä, koska muutamat mutkat ovat niin tiukkoja, ettei niistä pääse kuorma-autolla. Kaivonrenkaantuojakin jumittui mutkaan ja kippasi renkaat metsään. Siellä ne odottavat siirtoa pihaan.
Hommia on tiedossa, mutta eikö olekin niin, että vierivät kivet eivät sammaloidu?
Käytiin välillä ihmisten ilmoilla ja kaupungilla kaffella!

Kommentit

  1. Sitä ollaan mekin tehty...odoteltu vaan tarjouksia viikkotolkulla hirsitalotoimittajalta sekä rakennuttajalta perustusten hinnasta...todella turhauttavaa kun mikään ei edisty kunnolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Kummallista on, että muutama toimittaja ei vastaa mihinkään yhteydenottoon. On käyty kyseisten firmojen edustajien luona jo monta viikkoa sitten. Onkohan niin, että isot asiakkaat menee edelle? Meille olisi tulossa maltillisen kokoinen mökki. Huokaus.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit