NOSTURIN NOKASSA HUMINA JA LATO




Kätevästi käy homma, kun on tekijät asialla! Mökin pihasta piti siirtää Hotelli Humina - ja Lato- muutaman sata metriä toiselle puolelle tonttia. Kaikki meni alkuun oikein mainiosti, ja Humina nousi sievästi nosturin nokkaan roikkumaan. Sitten alkoivat ongelmat. Nosturiauto lähti luisumaan liukasta mäkeä ihan väärään suuntaan ja melkoiset temput sai kuski tehdä, että auto lopulta lähti kulkemaan oikeaan suuntaan.  Kuljetusmatkaa ei ollut kuin muutama - ehkä neljä- sata metriä, mutta tie on kapea ja mutkat tiukkoja, joten jouduttiin taas harrastamaan puunkaatoa. Parikymmenmetrisiä kuusia jokunen ja muutamia pienempiä puita.


Makuuhuoneen ikkunasta näkyy nyt kätevästi joelle- mitä nyt halkopino on edessä.  Tuo Huminan sokkeli on nyt purettu.
Humina asettui nätisti uuteen paikkaan , samoin Lato.


Oheishommia näissä siirroissa oli tietysti runsaasti. Ensin tyhjennettiin molemmat rakennukset. Huminassa oli työkaluvarasto ja meidän raksa-asumus, ja Ladossa kaikkea mahdollista tavaraa säilöttynä. Ladon lattia piti purkaa, kun pehtoorin piti tunkata Latoa vielä parempaan asentoon perustusten päälle. Sitten siirrettiin tavarat takaisin. Simsalabim.
Kaivinkonekuskikin saatiin hommiin ja vanha sokkeli pois, vanhan mökin eteen routaeristeet ja hiekat ihan kreivin aikaan, kun seuraavalla viikolla alkoi tulla lunta.

Onni on oma moottorisaha! Mökkitontilta on kaadettu mahdottomasti isoja puita. Yksi yli talven seissyt pino alkoi huolestuttavasti homehtua , ja piti ruveta halontekohommiin.
Ilman moottorisahaa ja halkomakonetta ei kyllä pärjää! Halkoja syntyi kuutisen kuutiota- villi arvaus - ja pehtoori kuskasi ne pinoiksi puuvarastoon. Kyllä helpotti. Puuvarasto on ihan täynnä ja pressujen alla on ainakin yhtä paljon halkoja . Saataisiin vaan tulisija paikoilleen niin päästäisiin lämmittämään puilla. 


Sisälle on muurattu väliseinä, josta tuli vähän kupera. No, tekijä kävi korjaamassa työnsä jälkeä. Pientä heittoa on vieläkin, mutta sen kanssa ehkä pärjätään.
Sisähommat ovat vielä ihan vaiheessa.
Väliseinä on muurattu, pesuhuoneen hanakulmia ja ilmanvaihtokonetta on putkari parhaillaan asentamassa. Ilmastointiputkille pitää rakentaa alaslaskut kattoon, paneloida katto, muurata puuhellalle seinäke, viedä piippu katon läpi, laatoittaa pesuhuone ja asentaa keittiö ja kodinhoitohuone yms.
Palotarkastajankin pitäisi käydä paikanpäällä ennen puuhellan asennusta.

Puuhella ja pyykinpesukone nököttävät sulassa sovussa keskellä mökkiä. Tuo muovinyssäkkä on puuhella, jonka senkin kuljetus vaati raakaa lihasvoimaa!
Chromatic Darkin- Jussipojan hevibändin- pojat olivat nostotalkoissa , ja näppärästi hella heilahti sisään. Painoa tuollakin värkillä  on yli kaksisataa kiloa.
Jos jotakin on oppinut tässä raksahommassa , niin sen, että kaikki tavara painaa yllättävän paljon . Pesuhuoneen lattia- ja seinälaatat yli 700 kiloa. Ne kannettiin eilen  sisälle.  Laattamies voisi tulla hommiin, mutta joutui onnettomuuteen ja on nyt jalka kipsattuna.


Tilattiin laatat ihan ulkomailta ja säästettiin sievoinen summa, vaikka rahtikin maksoi. Suomesta tilattuna saman laatan neliöhinta oli melkein kolminkertainen. Jännitti kyllä vähän miltä laatta livenä näyttää.  Ihan hyvältä; kauniita metsän värejä!

Allaskaappikin on hankittu!  Ystävä bongasi täysipuisen koivukaapin Kontista. Ei muuta kuin peräkärryyn ja raksalle! Huomattavasti edullisempi oli tämä kuin valmiit levystä tehdyt  tsydeemit.
Ikimaailmassa en olisi osannut kuvitella mikä määrä työtä meidän raksaprojektiin liittyy. Jos olisikin ollut vain yhden mökin pystytys, mutta kun  oheis- ja liitännäishommaa on niin turkasesti! En suinkaan valita, totean vain. Seikkailu jatkuu, ja kun epätoivo alkaa iskeä, pitää muistaa, että norsukin syödään pala kerrallaan.
Nyt sairastellaan pikku flunssaa ja jännitetään,  saadaanko pidettyä perheen pikkujoulut huomenna. Ainakin tänään koronatesti oli negatiivinen.
Joulua odotellessa Joulurauhaa toivotellen Riski-Rouva.

Kommentit

  1. Vaikuttaa siltä että olet täysinoppinut halkomispilkkomiskokoamistaitoinen naisoletettu. terveisin Ikurinmuori

    VastaaPoista
  2. No kiitos vaan! Hyvää Joulua Tampereelle! Voi olla että joulukortit jää tänä vuonna kirjoittamatta..

    VastaaPoista
  3. Vauhtia ja jännittäviä tilanteita kuulostaa edelleen riittävän. Mutta kaikesta selviätte, ihailen kyllä tuota sitkeyttä ja rauhallisuutta millä menette eteenpäin. Ja lopputulos, näin uskon, on kerrassaan ihana❤️

    VastaaPoista
  4. Hyvä, että lopulta onnistui rakennusten siirrot kuitenkin, vaikka nosturi auto lähtikin luisumaan väärään suuntaan tiellä. Meillä on kanssa remontti meneillään, julkisivua uusitaan ja kaikenlaisia nostureita, saksinostimia ja työkoneita vilisee talon edessä. Hyvä vinkki tuo halkokone mökille. https://hybeko.fi/index.php/genie-nostimet/

    VastaaPoista
  5. Olipas dramaattinen alku urakalle, mutta onneksi selvisitte säikähdyksellä! Meillä on myös pian jonkinlaisen kestävän nostoapuvälineen käyttö tarpeen, pitäisi nimittäin siirtää muutama iso kivi pois mökkitontilta. Täytyykin katsella, mitä on saatavilla järkevänä vaihtoehtona. https://powerten.fi/nostopuomit/

    VastaaPoista
  6. Uskomaton projekti tuo rakennuksen siirto. Ja tulipa tarpeeseen tämä postaus, sillä meillä olisi myös nosturille hommia. Pitäisi saada talon sivussa oleva, onneksi irrallinen, terassirakennelma siirrettyä sivuun julkisivusaneerauksen tieltä. Hienoa huomata, että se voisi onnistua.
    https://www.metalproduct.fi/nostopalvelu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nosturimiehiltä homma käy! Kiitos kommentista!

      Poista
  7. Onpas huimaa, kun koko mökki on nosturin nokassa. Onneksi selvisitte säikähdyksellä nosturiauton luisumisesta. Meillä olisi myös tarvetta palvelulle hoitamaan nostotyöt mökillä. Täytyisi nostaa ja kuljettaa puutavaraa pois. https://www.laineaho.fi/kuljetus/nosturipalvelut

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit