KOLMESATAA KILOA GRANIITTIA KANNETTAVAKSI, KIITOS! IHAN LIHASVOIMALLA. NON-GRAND DESIGN.

Raksalla hommat etenevät pikkuhiljaa. Ekovillat puhallettiin kattoon viikko sitten.   44 m3 uuteen mökkiin  ja vanhaan 18 m3. Tulipa iloinen yllätyskin, kun uuden mökin villat olikin maksettu talopaketin yhteydessä! Onneksi oli rehellinen yrittäjä,  joka oli hoksannut tämän. Ja onneksi satuttiin tilamaan villat samalta firmalta, jonka kanssa  talotoimittajakin oli tehnyt sopimuksen...
Kuvaa vissiin jonkinasteista raksaväsymystä tämä. Ettei jaksa perehtyä papereihin kunnolla enää. No- jostain ihme syystä oltiin kuitenkin jätetty talotoimituksesta pois tippalistat- (?)- jotka siis laitetaan ikkunoiden yläreunaan. Vissiin säästetty muka vähän... Niitä tippalistoja ei sitten starkinkaupasta saanut, joten tilataan hirsitalotoimittajalta. Tai?

Kätevästi kävi yläpohjan villoitus. Neljä tuntia, ja homma oli valmis.


Smyygilautoja tässä asentavat pehtoori ja Petri-timpuri, joka on taitava - ja mukava- timpuri! 

Pistorasioita ja sähkövetoja ja kytkinten paikkoja ja ohjausta miettii pääsähkösuunnittelija, joka tässä pikkuisen huokaisee ja hengähtää paneelikasan päällä .

 Päätettiin laittaa  kattoon valkoinen ympäripontattu mdf-paneeli.  Olkoonkin että se lienee kardinaalimunaus. Tietysti pitäisi katossa  olla lautaa tai rimaa tai ... Puutavaran hinta vain on niin hirveä, että jostakin on  pakko tinkiä. Sitä paitsi olemme eläneet huushollissa, jossa oli tämän hetken muotikatto: musta pohja ja harva laudoitus. Kiitos mutta ei kiitos! Mdf:ää kattoon ja sillä siisti. Piste. Puustahan sekin on tehty ...


Pidettiin pienet talkoot. Keittiösaarekkeen kivitaso piti saada sisälle ennen kuin lumi sataa ja pakkanen paukkuu. Hökötyksellä on painoa noin kolmesataa kiloa. Kuusi miestä kantamassa, mutta eihän se ihan sillä porukalla liikkunut. Mukaan vielä kaksi riskiä rouvaa, niin saatiin taso sisälle.
 Kuka nostaa tason  sitten saarekkeen  päälle? Ehkä hankitaan maksettuja ammattimiehiä siihen hommaan. Mutta ei ole kiirettä sillä hommalla, kun ensin pitää vetää kaapelit kattoon ja paneloida katto. Sitten päästään keittiöpalapelin kimppuun.

 Naku-Penakin oli talkoissa mukana. Pena vähän ihmetteli touhua. Hän oli ensivisiitillä raksalla. Meitähän oli iso , värikäs sakki. Karvaton kissa, Pena,   lapinkoira Kerttu ja parinkymmentä ylä- ja alaikäistä. Kerttu paimensi  laumaa. Vanhin 97-vuotias ja nuorin 5-vuotias. Kivaa oli, eikä kenenkään selkä paukahtanut. Syötiin makkaraa ja juotiin kahavia .

Yksi talkoolainen ehti kalastaakin; saaliina pieni hauki. 

Komeilla iltaruskoilla meitä on hellitty parina iltana. 
Tähän viikkoon piti vielä mahtua Hotelli Huminan ja ladon pohjien teko, mutta kaivinkoneurakoitsija on niin kiireinen, ettei ehtinyt. Ensi viikolla- toivottavasti. Kuulemma sepelikin odottaa kuorma-auton lavalla. Kunhan pohjat on tehty, harkkoperustus laitettu ja  rakennukset saatu siirretyksi tieltä pois, päästään laittamaan routaeristeet vanhan mökin eteen ja terassin viimeinen pylväs uuteen mökkiin. Ja terassin pylväät ja katto. Eikö kuulostakin helpolta?
Terassin pylväät ja katto kuuluvat pystytysporukan hommiin, muut kuuluu pehtoorille. Ja riskirouva auttaa minkä pystyy.

Tämä on piilokuva. Etsi kuvasta keittiö!
No. Keittiökalusteet ovat tuolla perällä litteissä paketeissa. Huhhuijaa. Roudataan paketit uuteen mökkiin ja sitten viikko -tai kaksi- väkerretään kalusteita kasaan. Villi veikkaus, että viikko ei riitä. Mutta sitä ennen pitää siis vetää kaapelit kattoon, tehdä alaslaskut ilmastointiputkille ja paneloida katto. Ja ne väliseinätkin pitää muurata...
Niin, se puuhellakin on odottanut autotallissa kaupungissa kohta vuoden päivät. Kuskataan se raksalle. Piippukin on tilattu . Odotellaan että Petri-timpuri ehtii asentamaan piipun paikoilleen.
Haaveena oli päästä viettämään Joulua 2022 uudessa mökissä, mutta vähän näyttää siltä , että ei vielä tänä vuonna joulunvietto täällä onnistu. 

Kun uskonpuute iskee, voi katsella vuoden takaisia kuvia. Onhan täällä hurjasti edistytty! Ehkä lähitulevaisuudessa istutaan jokimaisemaa ihailemassa. Ja jatketaan sitten  hommia. Eikä vielä edes mietitä terassien tekoa ja pihahommia.  Tai jos ihan pikkuisen suunniteltaisiin?

Terveisin riskirouva! Vai Riski-Rouva? 

Kommentit

  1. Hyvältähän siellä jo näyttää. Hatunnosto jaksamisesta.👍👏

    VastaaPoista
  2. Päädyin blogiisi, koska etsin tietoa aiheesta. Se on tällä hetkellä erittäin mielenkiintoinen, koska suunnittelen rakennushanketta ja tarvitsen myös kurottajapalveluja. Hyvä vinkki, aion ehdottomasti varmistaa, että kuljettajalle ja ajoneuvolle on riittävästi tilaa.https://www.kurottajapalvelusalonen.fi/nostopalvelu

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit