Teho- vai tuhokaksikko? Väsymystä havaittavissa

 


Iltapalahilloja läppärin edessä nautittiin tässä iltana muutamana.  Kävin pari pikkusuota katsastamassa pari viikkoa sitten. Lupaavalta näytti, mutta joku ehti sitten poimia pääsadon ennen allekirjoittanutta.  No, kertaherkuttelu kumminkin saatiin.

 Vuosi sitten aloitettiin vanhan mökin purku ja ehkä vuoden päästä nautitaan mökkeilystä ilman rakentamisen autuutta. Hieman on väsymystä ilmassa. Aamuisin tekee mieli köllötellä eikä hirveästi kiinnosta tarttua mihinkään rakennussiivous- puunsahaus-aputyörojektiin.  Mutta luppoaikaa on muutenkin vähän pakko viettää kun odotellaan lattiavalujen kuivumista vielä kuutisen viikkoa .


Kaikenlaisia juttuja tulee vastaan. Niin kuin sekin, että betonivalujen jälkeen pitää betonin pinnasta hioa liima pois, että valu alkaa kuivua. Konevuokraamolta piti hakea hurja hiomakone, jolla liima lähti. Kone pysyi pehtoorin vahvoissa käsissä eikä karannut seinästä läpi niinkuin eräällä ammattikoulun opettajalla oli käynyt.


Nyt siis odotellaan lattioiden kuivumista.  Keittiökalusteet ovat litteissä paketeissa vanhassa mökissä- paitsi saareke, joka on pihalla. Sen paikoilleen asentaminen tuleekin olemaan melko jännittävä tapahtuma ja vaatii useampia voimamiehiä. Saareke painaa about 300 kiloa eli olisikohan kuuden miehen porukka riittävä sitä liikuttelemaan? No, eipä kannata etukäteen hirvitellä, tulee vain maha kipeäksi ja ahdistaa...

Ammekin nostettiin sisälle odottelemaan lopullista sijoitusta. Amme tilattiin ajoissa ja se on talven yli odotellut kuusen katveessa sisälle siirtoa.

Neljä heppua oli siirtämässä saareketasoa ulos pakettiautosta. Siinä mökin edessä se nyt odottelee loppusijoitusta. Ei kyllä tarvitse pelätä, että joku sen varastaisi. On niin painava ettei lähde voron matkaan!


Rouva on askarrellut sahausjätteistä polttopuita. Ihan oikeita halkojakin sain aikaiseksi ja opettelin halkomakoneen käytön! Polttopuut eivät meiltä ihan heti lopu.


Hauska peli tuo halkomakone! Isotkin pölkyt antautuvat melko kiltisti koneen terälle. Kirveshommissa olisi ährääntynyt tovi, mutta halkomakoneella muutama kuutio syntyi parissa päivässä.



Harmaasieppopariskunta ei kestänyt moottorisahan ääntä ja hylkäsi pesänsä vanhan mökin räystään alla. Mutta pakko on sahaa käyttää. Tässä pehtoori valmistelee vanhan mökin seiniä koolausta varten. Pikku ongelmia aiheuttanee seinien vinous, mutta allekirjoittaneella ei ole epäilystäkään, etteikö pehtoori niitä ratkaisisi!


Tämä lepoasento on erittäin miellyttävä. Muutaman päivän raksaloma Itä-Suomessa tuottanee uutta intoa mökkiprojektin jatkamiseen- toivottavasti... 


Mikä parasta, meillä ei deadlineja pukkaa päälle. Toivotaan että saadaan maalämpökone sisään ennen talven tuloa, puuhella piippuineen paikoilleen ja vesi porakaivosta juoksemaan . Niin ja ne puhallusvillat kattoon! Sisähommia ehtii sitten tehdä syksymmälläkin. Vanhan mökin loppuun tekeminen saattaa hyvinkin mennä ensi kesään eli joulusaunaan ei taida mökillä päästä vielä tulevana jouluna.


Taukotupa on vähän räjähtäneessä kunnossa. Täytyy kehua tänä kalliina aikana , että onnistuu joskus hankkimaan jotain tosi edullisestikin: vessanpönttö , näytillä ollut,  maksoi vain kolmekymppiä! Jee!



Viikon lomareissun jälkeen jaksanee taas tarttua hommiin uudella innolla! 

Kommentit

Suositut tekstit