Hiljaiseloa Haukiputaalla; hämäränhyssystä valoa kohti

Huomaamatonta hiljaiseloa on vietetty mökkiraksalla. Oli joulu ja uusi vuosi, sairastettu flunssa ja lepotauko. Nyt odotellaan kattotuoleja vanhaan mökkiin viikolla 5 saapuvaksi, ja mökkitoimitusta Koillismaalta viikolla 6.
Näyttää siltä kuin mökki olisi vinossa, mutta  ei se ole. Kuvaajalla vain oli vino päivä. Tähän asti päästiin ennen Joulua eli vanha mökki on  uudessa paikassa. Tämän  nimi lupakuvissa on talousrakennus. Se tulee jonain päivänä olemaan sauna ja saunatupa ja pehtoorin Paja . Maalämpöhässäkät yms on myöskin tarkoitus sijoittaa tänne.


Joulukuun valossa mökkityömaalla oli ihan sinistä. Luntakin meillä on satanut ihan riittävästi. Tämän kinoksen alla ovat uuden mökin perustukset. Kolmen viikon kuluttua odotetaan hirsirekkaa saapuvaksi. Sitä ennen  putsataan kivijalka jäästä ja lumesta ja tyhjennetään perustukset lumiläjästä. Rouvalla on ollut vastuulla lumen kolaus perustuksen ympäriltä. Muutenkin on rouvan hommia ollut yleinen huolto. Pehtoori on paukuttanut lattarautoja suoraksi ja asentanut niitä vanhan mökin ikkunanpieliin.

Onneksi ollaan jo tammikuussa. Joulukuun päivät olivat niin lyhyet. Päiväkahvilla puoli neljän maissa oli näin pimeää ennen Joulua.

Tässä näitä kierrätettyjä lattarautoja on. Nyt ne on asennettu mökin ikkunanpieliin.


Terassin pylväät uuteen mökkiin haluttiin omista puista. Löydettiin tosi hyvä kuorimarauta, härmäläistä alkuperää. Toimii hyvin. Kuusissa oli kyllä luvattoman paljon oksia, joihin rauta aina tökkäsi, mutta niistäkin selvittiin. Pääasiassa pehtoorin kätten jälkiä on tässä, mutta kortensa kekoon kantoi myös rouva.

 Netin syövereistä on löydetty amme, hanat, puuhella ja lattialaatat. Puuhella odottaa kaupungissa autotallissa. Lattialaatat eivät toivottavasti tule vielä moneen viikkoon.
Ammettakaan ei vielä muutamaan kuukauteen tarvita.    
Vanha mökkikeittiö täydentyy lisäosilla. Keittiöön tulee iso saareke, johon asettuvat sekä liesi että allas. Sitä keittiösuunnitelmaakin on pyöritelty niin paljon, että ihme on, jos siitä ei tule hyvä.  Nyt on tilaus tehty, niin enää ei voi muuttaa mitään.
Sellainen pieni epävarmuus  valtaa mielen aamuyön tunteina, kun ei nukuta. Kaikki ratkaisut tuntuvat välillä ihan vääriltä.  Ja koko rakennushommakin epäilyttää . Mutta perua ei voi; on pakko jatkaa!

Moottorikelkkaliikenne Kiiminkijoella on ihan riittävän vilkasta. Mikä lienee tämä nykyinen tyyli ajaa kelkkaa seisaallaan? Huonot iskarit penkissä?
Rakennusbuumi on vissiin vilkasta. Vanhan mökin kattotuolit laitettiin tilaukseen paljon ennen Joulua,  ja niiden pitäisi saapua viikolla 6. Toimitusaika kattotuoleille oli kuusi viikkoa.


Oksakasatkin näyttävät kauniilta talvivalossa.
Saa nähdä ehtiikö näitä silputa  vai katoavatko taivaan tuuliin ? Silppuaminen olisi ekologisempi vaihtoehto.

Käytiin ulkoiluttamassa islantilaisia. Pakkasta oli 22 astetta. Hyvin näillä tarkeni .
Eli  nyt vain odotellaan ; kattotuoleja ja hirsirekkaa!

Kommentit

Suositut tekstit