Valoa ja väriä





Mittarissa kahdeksantoista astetta pakkasta. pihalla toista metriä lunta, eikä maaliskuu ole vielä maata näyttänyt. Odottelen pakkasen lauhtumista, että pääsen jokapäiväiselle hiihtolenkilleni. Tämä talvi on ollut pitkästä aikaa kunnollinen lumitalvi- täällä Oulussa- ja hiihtokelit ovat olleet mainiot. Pikkuhiljaa voisi kuitenkin länsituuli tulla ja viedä talven mennessään!





Hanki kimmeltää; metsä on hiljainen, vain jokunen tintti laulaa. Peipposia ei vielä ole kuulunut, niinkuin monesti jo maaliskuussa. On liian kylmä, liian talvi.





Aamuisin on  jo helpompi herätä, kun kello pirisee kuuden aikaan. Valon määrä lisääntyy hurjaa vauhtia, ja sisälläni on kevään kutina.



Tämä kuva on meren ulapalta; Hailuodon jäätieltä. Merkillinen tunnelma; vain aavaa, laakeaa., sinihämärää horisonttia.


Kun ulkona on vielä väritöntä ja valkoista, saan voimaa väreistä. Langoista, kankaista,akryyliväreistä.
Suvun pienimmälle tein päiväpeiton herkullisista pinkeistä , ja ystävät saavat värikkäitä sukkia ja lapasia.















Hiihtolenkin jälkeen hemmottelen itseäni kylvyllä. Välillä tunnen itseni ihan luksusrouvaksi, kun ei enää tarvitse sännätä töihin joka aamu, vaan voin vapaasti suunnitella päiväni.




Viikonloppuna pähkäilimme pehtoorin kanssa tulevan kesän viljelyksiä. Siementarjonta on niin runsasta että on vaikea valita vaihtoehtojen viidakossa. Hyötykasviyhdistys ja englantilaiset puutarhat ovat suosikkejamme.   Joka vuosi pitää kokeilla jotain uutta. Pehtoorin lempikasveja ovat lehtikaalit, joita taas kylvetään vissiin kymmentä sorttia. Parsakaalia emme ole kasvattaneet, mutta nyt senkin siemeniä tilattiin. Vanhat suosikit, joita ei hylätä, ovat fenkolit, kyssäkaalit, porkkanat, palsternakat, kyssäkaalit, mustajuuret , yrtit, mangoldit, salaatit ja amarantit. Hyötykasvimaalle  istutetaan samettikukkia, kehäkukkia ja krasseja. Ja härkäpapuja!Niitä pitää olla paljon! Ja salkopapuja. Pakastimessa on vielä härkäpapuja, kevätsipulia, lehtikaalia ja punajuuria. Kellarissa on vielä kyssäkaaleja ja perunoita. Ne kuitenkin ovat saavuttamattomissa, kun kellarin luukku jäätyi kiinni.







Kevään odotusta!

Kommentit

Suositut tekstit